RAPORT: Roşia Montană are cel mai important complex de mine aurifere din perioada romană din lume

Postat la 24 octombrie 2013 114 afişări

La Roşia Montană se află cel mai important complex de mine aurifere subterane din perioada romană, cunoscut în lume, zona find eligibilă pentru includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO, relevă raportul întocmit în 2010 de profesori arheologi de la universităţile Oxford şi Leicester.

RAPORT: Roşia Montană are cel mai important complex de mine aurifere din perioada romană din lume

 Raportul a fost prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, susţinută de Şerban Sturdza, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din Români (OAR) şi al fundaţiei Pro Patrimonio, Sergiu Nistor, preşedintele ICOMOS România, Ştefan Bâlici, vicepreşedinte al Asociaţiei "Arhitectură. Restaurare. Arheologie" (ARA), şi Alexandru Dragoman, cercetător la Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" al Academiei Române.

"Autorii au integrat dovezile găsite la Roşia Montană în contextul internaţional. Am examinat, de asemenea, şi potenţialul zonei, observând şi dezvoltarea altor situri din Patrimoniul Mondial, după înscrierea lor în UNESCO, pentru a arăta că Roşia Montană are importanţa şi potenţialul necesare de a deveni la rândul ei sit al Patrimoniului Mondial", se arată în prefaţa raportului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-rosia-montana-are-cel-mai-important-complex-de-mine-aurifere-din-perioada-romana-din-lume-11558030
11558030
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.