Raport PSD: Ruperea USL a avut efect politic limitat. Guvernul, susţinut de majoritate parlamentară stabilă

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 20 martie 2015 29 afişări

Ruperea USL a avut un efect politic limitat, iar Cabinetul Ponta are, pentru a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile poziţii şi beneficiază de susţinerea unei majorităţi de 321 parlamentari, faţă de 402, cât înregistra USL, se afirmă în raportul conducerii PSD.

Documentul, pe care liderul PSD, premierul Victor Ponta, îl va prezenta la Consiliul Naţional, reunit vineri şi sâmbătă, menţionează faptul că, exceptând Guvernele Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta, toate Cabineteşe, începand cu anul 1992, au devenit minoritare până la finalul mandatului lor.

Potrivit raportului, Cabinetul Ponta se bucura, pe vremea USL, de susţinerea a 420 de parlamentari, în timp ce, după ruperea USL, susţinerea Cabinetului PSD a scăzut de la 377 la 321 parlamentari.

"Dacă Guvernul PSD, investit în 2004, a înregistrat, la finalul mandatului, o erodare de 15%, cazul Cabinetului Ponta este unul special. Aceasta deoarece ruperea USL a avut, în pofida impactului său public, un efect politic limitat. Chiar dacă super-majoritatea a fost, în mod evident, afectată, PSD a reuşit rapid să îşi consolideze statutul guvernamental, astfel încât Guvernul are, pentru cea de-a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile poziţii. În prezent, majoritatea parlamentară este stabilă, retestată în câteva rânduri dupa alegerile prezidenţiale, iar perspectivele pentru anul următor sunt, de asemenea, pozitive", se arată în document.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD,
GUVERN,
SUSŢINERE
/actualitate/raport-psd-ruperea-usl-a-avut-efect-politic-limitat-guvernul-sustinut-de-majoritate-parlamentara-stabila-14022284
14022284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.