RAPORT - Forţele lui al-Assad au executat 248 de persoane, în mai: "Au executat sau încercat să execute familii întregi"

Postat la 13 septembrie 2013 34 afişări

Forţele regimului sirian au executat cel puţin 248 de persoane în satele Bayda şi Banias în mai, afirmă Human Rights Watch (HRW) într-un raport publicat vineri, cerând ca puterea de la Damasc să fie trasă la răspundere pentru comiterea acestui masacru.

RAPORT - Forţele lui al-Assad au executat 248 de persoane, în mai: "Au executat sau încercat să execute familii întregi"

 Organizaţia nonguvernamentală (ONG) pentru apărarea drepturilor omului cu sediul la New York a anunţat că se află în posesia unei liste nominale cu 248 de persoane ucise în două sate, în provincia de coastă Tartous, pe 2 şi 3 mai.

Însă ONG-ul a apreciat că numărul este probabil mult mai mare, calificând acest masacru drept "una dintre execuţiile sumare cele mai mari de la începutul conflictului în Siria", în urmă cu doi ani şi jumătate.

Raportul este publicat în momentul în care comunitatea internaţională discută despre un plan vizând să plaseze arsenalul chimic sirian sub control internaţional, în urma unui presupus atac cu gaze toxice în care au fost ucişe sute de civili, inclusiv copii, pe 21 august, lângă Damasc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-fortele-lui-al-assad-au-executat-248-de-persoane-in-mai-au-executat-sau-incercat-sa-execute-familii-intregi-11325513
11325513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.