Raiffeisen Locuinţe a crescut creditarea cu 14% anul trecut

Autor: Cristina Cuncea Postat la 12 martie 2013 14 afişări

Raiffeisen Banca pentru Lo­cuinţe, una dintre cele două bănci locale specializate pe nişa de economi­sire-cre­ditare în sistemul locativ, a ajuns la finalul anului trecut la un sold al creditelor acordate de 54 milioane de lei (12 mil. euro), cu 8% peste nivelul din 2011.

Raiffeisen Locuinţe a crescut creditarea cu 14% anul trecut

Raiffeisen Banca pentru Lo­cuinţe, una dintre cele două bănci locale specializate pe nişa de economi­sire-cre­ditare în sistemul locativ, a ajuns la finalul anului trecut la un sold al creditelor acordate de 54 milioane de lei (12 mil. euro), cu 8% peste nivelul din 2011. Creditele noi acordate în 2012 a crescut cu 13%, până la 19 milioane de lei (4,3 mil. euro). Creşterea a avut loc pe fondul majorării valorii medii a finanţărilor, atât pentru creditele cu ipotecă (130.000 lei), cât şi fără ipotecă (25.000 lei). De asemenea, 2012 a fost al patrulea an consecutiv în care banca a obţi­nut un rezultat pozitiv, profitul net fiind de peste o jumătate de milion de lei, în creştere uşoară faţă de anul anterior. „Creşterea bazei de clienţi pe de o parte şi efortul de reducere a cheltuielilor administrative pe de altă parte, cumulate cu un profil de risc scăzut, sunt elementele fundamentale pe care construim creşterea profitabilităţii băncii“, a declarat Aurelia Cionga (foto), preşedintele Raiffeisen Locuinţe.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

citeste si:

/actualitate/raiffeisen-locuinte-a-crescut-creditarea-cu-14-anul-trecut-10661513
10661513
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.