Raiffeisen lanseaza un serviciu de monitorizare a instrumentelor de debit pentru firme

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 06 aprilie 2011 49 afişări

Raiffeisen Bank Romania a lansat un nou serviciu denumit Raportul de Monitorizare a Instrumentelor de Debit, destinat companiilor care opereaza cu un numar mare de instrumente de debit platibile in lei, precum cecuri, bilete la ordin sau cambii, si care doresc sa aiba situatia la zi a sumelor pe care urmeaza sa le incaseze sau sa le plateasca, precum si asupra refuzurilor la plata primite.

Raportul este livrat electronic si contine detalii despre ciclul de decontare al instrumentelor de debit ce afecteaza contul clientului in ziua respectiva. Informatiile includ, pentru fiecare instrument de plata: seria si numarul, stadiul (in custodie, in procesare, platit, incasat, refuzat), datele aferente decontarii, informatii despre platitor si beneficiar, suma si motivul refuzului, daca este cazul.

Clientii bancii beneficiaza de notificare gratuita prin SMS sau telefon atunci cand nu dispun de fonduri suficiente pentru plata instrumentelor de debit. Banca asigura si reprocesarea gratuita in aceeasi zi a instrumentelor de debit care nu au fost decontate din lipsa fondurilor, reducand riscul de raportare la Centrala Incidentelor de Plati (CIP).

Clientii beneficiaza si de custodie a biletelor la ordin cu scadenta in maxim 90 zile de la data prezentarii in agentie si, de asemenea, de posibilitatea de a retrage de la plata anumite instrumente de debit remise in agentii.

Raiffeisen Bank are o retea de 540 de agentii care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii. Anul trecut, banca a realizat un profit net de 64 mil. euro, dupa standardele contabile romanesti, si a revenit pe locul al treilea in clasamentul activelor bancare, cu o cota de piata de 6,36%, in crestere cu circa 0,3% fata de 2009.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raiffeisen-lanseaza-un-serviciu-de-monitorizare-a-instrumentelor-de-debit-pentru-firme-8135486
8135486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.