Raiffeisen Bank, desemnata cea mai buna banca straina din Romania

Postat la 01 iulie 2011 47 afişări

Publicatia internationala EMEA Finance a acordat grupului Raiffeisen Bank International AG (RBI) premiul pentru "Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est si din Comunitatea Statelor Independente".

RBI a fost desemnata "Cea mai buna banca din Austria", iar Raiffeisen Bank Bosnia-Hertegovina a primit titlul de "Cea mai buna banca din Bosnia". Sucursalele RBI din Albania, Belarus, Romania si Rusia au primit titlul de "Cea mai buna banca straina". Gala "Premiile Bancare Europene 2010" a avut loc in castelul Schoenbrunn din Viena.

"Titlul este o recunoastere a eforturilor noastre de a ne pozitiona mai bine in fata provocarilor crizei economice globale prin intermediul fuziunii interne", a spus Herbert Stepic, CEO al RBI, referindu-se la fuziunea intre RBI si grupul-mama, Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB). In urma fuziunii, RBI a devenit subsidiara a RZB, care detine acum in mod indirect in jur de 78,5% din actiunile subsidiarei, restul tranzactionandu-se liber la bursa din Viena.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) considera atat Austria, unde este cea mai importanta banca corporate si de investitii, cat si Europa Centrala si de Est ca pietele sale principale. In Europa Centrala si de Est, RBI opereaza printr-o retea extinsa de banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare specializate, pe 17 piete. In total, in jur de 60.000 de angajati Raiffeisen deservesc 14 milioane de clienti in aproximativ 3.000 de agentii, majoritatea in Europa Centrala si de Est.

In Romania, Raiffeisen este a treia banca din sistem dupa valoarea activelor, are in prezent peste 1,3 milioane de utilizatori de carduri de debit si aproximativ 300 de mii de utilizatori de carduri de credit. Reteaua teritoriala cuprinde 540 de agentii care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

EMEA Finance este o publicatie bilunara care discuta evenimentele financiare majore legate de industria financiara din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (zona EMEA).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raiffeisen-bank-desemnata-cea-mai-buna-banca-straina-din-romania-8425426
8425426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.