Raftul cu răsaduri de roşii, vecin cu cele mai noi modele de iPhone. iSTYLE vinde grădini inteligente şi seminţe de roşii, ardei şi căpşuni

Autor: Florentina Niţu Postat la 03 ianuarie 2024 460 afişări

Grădinăritul viitorului s-a mutat în case, iar start-up-urile din tehnologie s-au pus pe creat grădini inteligente, care se ocupă singure de creşterea fructelor, legumelor şi ierburilor, conectate la priză, nu la sapă şi la stropitoare. În România, IStyle, cea mai mare reţea de magazine Apple Premium Reseler, vinde grădini inteligente şi seminţe de roşii, ardei sau oregano.

iSTYLE, cea mai mare reţea de magazine Apple Premium Reseller, care aduce în România Iphone, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, vinde şi grădini inteligente alături de seminţe de roşii, ardei sau căpşuni.

Magazinele online şi fizice ale iSTYLE, dar şi eMAG, cel mai mare retailer online din România, vând grădini inteligente Click & Grow, create în 2009 în Estonia de către Mattias Lepp, după ce a citit un raport NASA despre cultivarea plantelor în spaţiu închis şi a lucrat cu universităţi din întreaga lume în domeniul tehnologiei.

Grădinile inteligente sunt dotate cu o lampă ce emite lumina necesară pentru a stimula creşterea plantelor, oferindu-le un ciclu de 16 ore de lumină şi 8 ore de odihnă, ce imită astfel condiţiile naturale. Ele sunt însoţite de o aplicaţie care funcţionează pe dispozitivele Android şi iOS şi îţi permit să îngrijeşti plantele de la distanţă, primind notificări când au nevoie de apă, de exemplu.

Grădinile inteligente Click & Grow costă 599 lei pe site-ul iSTYLE, care vinde şi seminţe şi substraturi pentru diverse plante precum roşii, ardei, ardei iute, căpşuni, lavandă, Snapdragon (gura leului - o plantă exotică), rozmarin, cimbru sau busuioc, ce costă 69-79 de lei. Spre comparaţie, pentru a înfiinţa un hectar de căpşuni în câmp, costurile sunt de circa 30.000 lei/hectar, iar în solar costurile merg spre 50.000 de lei, pe când pentru o grădină de interior se opresc sub 1.000 de lei şi poţi produce în tot timpul anului.

În plus, în contextul în care majoritatea populaţiei stă în mediul urban, iar grădinăritul este încă o pasiune la modă, cel tradiţional se poate adapta, de la dimensiunea la care este practicat până la costurile şi timpul implicate, găsindu-şi un nou cămin în viitor: în casele oamenilor. Grădinăritul de interior este o formă elegantă şi practică de a cultiva plante, fără a fi nevoie de sol şi de spaţii mari şi se poate face în mijlocul oraşelor aglomerate.

„Astăzi, 55% din populaţia lumii trăieşte în zone urbane. 35% raportează niveluri ridicate de anxietate. Previziunile sunt ca situaţia să se înrăutăţească până în 2050. Efectele vieţii într-o societate conectată 24/7 îşi lasă amprenta. Plantele aduc o multitudine de beneficii. S-a dovedit că plantele de interior îmbunătăţesc sănătatea prin consum, reduc stresul, îmbunătăţesc calitatea aerului şi fericirea generală”, potrivit fondatorului Click & Grow. El a făcut prima grădină interioară care are grijă autonom de plante, conform datelor de pe propriul site.

Concurenţa Click & Grow pe piaţa românească este Veritable, care produce în Franţa grădini de casă autonome, comercializare alături de seminţe de diverse plante pe site-ul retailerului polonez Answer.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rosii,
gradini,
vanzare,
iphone,
modele,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.