Rafila. Spitalul Colentina a funcţionat două luni fără autorizaţie. E necesară reorganizarea

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 martie 2024 17 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că Spitalul Colentina a funcţionat aproape două luni, la începutul acestui an, fără autorizaţie sanitară de funcţionare. El crede că este necesară o reorganizare a spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei.

Rafila. Spitalul Colentina a funcţionat două luni fără autorizaţie. E necesară reorganizarea

„Am avut foarte multe probleme cu aceste spitale din subordinea primăriei, Spitalul Colentina funcţionează fără autorizaţie sanitară de funcţionare, a funcţionat două luni, alte spitale au probleme serioase, deci abordarea domnului profesor Cîrstoiu este binevenită, dar sigur ea trebuie să ţină cont de anumite particularităţi”, a spus Alexandru Rafila, întrebat despre o reorganizare a spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei, propusă de candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu.

El spune că ar putea fi creat un consorţiu, pentru achiziţia centralizată, ceea ce duce la costuri mult mai mici a materialeleor saniatre pentru toate spitalele din Bucureşti, sau pentru operarea unei baze comuna de analize de laborator.

„Nu am văzut decât o declaraţie, nu am discutat cu domnul profesor Cîrstoiu despre aceste elemente, dar sigur o reformă a spitalelor din administraţia bucureşteană este necesară, este clar că sunt foarte multe lucruri care nu funcţionează, iar diversele scandaluri, începând cu cele de corupţie, continuând cu lipsa autoriizaţiilor, din păcate continuă, aţi văzut şi la Spitalul Colţea, aţi văzut, nu poţi să marchezi aniversarea unui spital istoric din România prin nişte manifestări care n-au nimic de a face nici cu cultura, nici cu respectul pentru pacienţii care sunt internaţI în spital”, a mai spus ministrul.

Despre Spitalul Colentina, acesta a adăugat: „I-a expirat autorizaţia sanitară la sfârşitul anului trecut, în luna ianuarie şi cred că o parte din februarie nu a avut autorizaţie sanitară de funcţionare. DSP s-a dus acolo, imediat ce am aflat acest lucru, avem un raport complet al evaluării activităţilor acolo în spital. Între timp cred că a fost obţinută această autorizaţie, dar este regretabil că un manager al unui spital aflat în subordinea primăriei nu ştia că spitalul nu are autorizaţie sanitară, care a expirat la sfârşitul anului trecut”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
spitale,
colentina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.