Rafila, răspuns la protestele de la direcţiile de sănătate publică

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 decembrie 2023 34 afişări

România traversează un an dificil din punct de vedere economic, le transmite ministrul Alexandru Rafila salariaţilor din direcţiile de sănătate publică. Problemele se pot rezolva, însă, în prima lună a anului viitor.

Rafila, răspuns la protestele de la direcţiile de sănătate publică

Întrebat despre anunţul a 24 de direcţii de sănătate publică pregătite să blochează activitatea, Rafila a spus că este vorba despre o revendicare privind recalcularea salariilor angajaţilor acestora, în condiţiile în care cei de la casele de asigurări de sănătate au primit măriri salariale.

Rafila a dat asigurări că a vorbit cu premierul şi cu sindicatele relevante din domeniu: „Avem şi o propunere de act normativ care să poată să facă operaţională încă din prima lună a anului viitor această corelare a salariilor şi în zona direcţiilor de sănătate publică. Lucrăm la acest lucru, sper să existe înţelegere în toate părţile”.

Ministrul a adăugat că România traversează un an dificil din punct de vedere economic şi face în aşa fel încât să aibă în continuare acces la banii european, dar există interes la Guvern faţă de revendicările celor din DSP-uri şi se face în „aşa fel încât să poată să fie rezolvate încă din prima lună a anului 2024”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
dsp,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.