Rafila, investiţii în spitale noi şi reabilitarea celor vechi:va deveni realitate în următorii 3 ani

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 februarie 2023 29 afişări

Rafila, investiţii în spitale noi şi reabilitarea celor vechi:va deveni realitate în următorii 3 ani

Proiectul de investiţii în spitale noi şi reabilitarea unităţilor spitaliceşti, în valoare de aproape 2,2 miliarde euro, va deveni realitate în următorii 3 ani, anunţă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România a fost aprobat! Am investit foarte multe ore de muncă, alături de o echipă de profesionişti din Ministerul Sănătăţii, pentru a ne asigura că acest proiect va deveni realitate în următorii 3 ani. Ceea ce vreau să subliniez este că ne aflăm în faţa unui proiect de echipă, care nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii Partidului Social Democrat, fără munca specialiştilor în management medical şi fără implicarea şi efortul autorităţilor publice locale”, a scris Rafila pe Facebook.

Acesta se declară convins că aceste proiecte vor reprezenta „punctul de turnură” în ceea ce priveşte investiţiile în sistemul public de sănătate din România.

Finalizarea majorităţii acestor investiţii în anul 2026 va deschide calea dezvoltării strategice şi planificate în infrastructura spitalicească de care este atâta nevoie în România, adaugă Rafila.

Guvernul aprobă, în şedinţa de miercuri, lista spitalelor care vor fi construite sau reabilitate prin PNRR. Este vorba despre 27 de obiective de investiţii, respectiv clădiri noi, reabilitări de clădiri, secţii şi pavilioane din 17 judeţe, inclusiv Bucureşti.

„Discutăm de aproximativ 2,1 miliarde de euro, finanţare care va aduce alt aspect pe tot ceea ce poate să însemne modul în care se vor derula serviciile de sănătate în ţara noastră”, spunea premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
spitale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.