Rafila, discuţii despre majorarea salariilor cu sindicaliştii de la FNS Ambulanţa

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 iunie 2023 29 afişări

Rafila, discuţii despre majorarea salariilor cu sindicaliştii de la FNS Ambulanţa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a întâlnit, joi, cu sindicaliştii de la FNS Ambulanţa şi cu preşedintele BNS, Dumitru Costin. Au fost discutate revendicările FNSAR de natură salarială, administrativă şi dotare a Serviciilor de Ambulanţă.

„În cadrul întâlnirii au fost discutate revendicările FNSAR de natură salarială, administrativă şi dotare a Serviciilor de Ambulanţă. Printre solicitări s-au aflat: acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgenţă şi personalului TESA care nu au beneficiat de creşterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar din serviciile de ambulanţă, precum şi creşterea indemnizaţiei de hrană. De asemenea, s-a discutat despre urgentarea adoptării actului normativ care reglementează numărul de zile de concediu, în vederea semnării cât mai rapide a contractului colectiv de muncă”, potrivit unui comunicat de presă.

La întâlnire au participat ministrul Sănătăţii,Alexandru Rafila, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa”, Gheorghe Chiş, prim-vicepreşedintele Federaţiei, Marian Rotaru, secretarul general, Rareş Ghilea, şi vicepreşedinţii Gheorghe Brişcaru, Ionel Ianc şi Victor Ţepeş.

„S-au găsit soluţii pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%. Ministerul Sănătăţii a făcut paşi importanţi pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar, memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unităţile sanitare subordonate Ministerului Sănătăţii, inclusiv în Serviciile de Ambulanţă urmând să fie aprobat în scurt timp de Guvern. În cadrul întâlnirii, s-a analizat proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru funcţiile din Serviciile Publice de Ambulanţă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, s-a discutat şi s-a convenit o întâlnire interministerială între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale în vederea urgentării aplicării Legii nr. 5/2021.

„Alexandru Rafila a insistat asupra înlocuirii parcului auto învechit cu ambulanţe noi, achiziţionate din fonduri publice”, se arată în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
sindicate,
ambulanţă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.