Rafila, despre vaccinul anti-Covid: Avem o tranşă de 1,2 milioane de doze, achitată în 2020

Autor: Cosmin Pirv Postat la 05 decembrie 2023 28 afişări

Întrebat marţi despre numărul de doze de vaccin anti-Covid care ar urma să ajungă în România, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat că ţara nu a mai cumpărat doze: „Avem în momentul de faţă o tranşă de 1,2 milioane de doze”.

Rafila, despre vaccinul anti-Covid: Avem o tranşă de 1,2 milioane de doze, achitată în 2020

„Noi nu am mai achiziţionat, adică nu că nu am mai achiziţionat, ele au fost achiziţionate în momentul în care s-au făcut acele memorandumuri semnate de Guvern în anul 2021. Avem în momentul de faţă o singură tranşă de circa 1,2 milioane de doze de la Moderna, e vaccin adaptat tulpinilor de acum, e un vaccin pentru care a fost plătit încă din anul 2020, ca şi avans la contractul iniţial”, a declarat marţi Alexandru Rafila.

Acesta susţine că este vorba de „un vaccin care trebuia oricum livrat pentru că fusese plătit (...) în urmă cu mai bine de doi ani”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
covid,
alexandru rafila

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.