Rafila, despre cazul tinerei salvate din „azilul groazei” de la Mureş. Facem o reţea de centre

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 mai 2024 22 afişări

Autorităţile îşi propun să dezvolte o reţea de centre socio-medicale în toată ţara, spune ministrul Alexandru Rafila, ca raspuns la situaţia unei tinere salvate din „azilul groazei” de la Mureş, dar „uitată” într-un spital de psihiatrie din Bucureşti.

Rafila, despre cazul tinerei salvate din „azilul groazei” de la Mureş. Facem o reţea de centre

„Este vorba despre un caz care a fost într-o unitate de tip rezidenţial. Cu Ministerul Muncii căutam o cale, pentru că e nevoie de centre specializate socio-medicale, nu doar sociale. Adică un copil care are o astfel de problemă nu poate sta numai într-un spital sau numai într-un centru rezidenţial care nu poate să ofere o asistenţă medicală specializată”, a răspuns Rafila, vineri, la Timişoara, întrebat despre cazul tinerei.

Prin noul program operaţional pentru sănătate care începe acum şi se va derula până în 2030, problemele legate de sănătatea mintală şi dezvoltarea unor astfel de centre sunt posibil de finanţat: „ne propunem să dezvoltăm o reţea în toată ţara, aşa cum ne propunem să dezvoltăm o reţea de centre care să trateze adiţicţiile pentru copii”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
fată,
mureş

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.