Raed Arafat: măsurile recomandate ar trebui să fie considerate obligatorii

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 martie 2020 323 afişări

Raed Arafat: măsurile recomandate ar trebui să fie considerate obligatorii

Măsurile recomandate în ordonanţa militară comunicată sâmbătă seara de ministrul de Interne Marcel Vela ar trebui să fie considerate de cetăţeni drept obigatorii, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Arafat, săpune că prevenirea rămâne cea mai importantă apărare împotriva extinderii epidemiei de coronavirus, amintind de faptul că mulţi români au ieşit la picnic sau în drumeţii, pentru că vremea a fost frumoasă.

„Am fost necesitaţi să emitem şi un mesaj prin RO-ALERT să reamintim oamenilor de situaţia în care ne aflăm, chiar dacă nu este o situaţie critică, dar prevenirea, totuşi, rămâne, linia cea mai importantă de apărare împotriva acestei boli. Rugămintea noastră către toţi, chiar dacă, prin ordonanţa militară emisă astăzi, recomandăm unele măsuri în timpul zilei, consideraţi-le ca şi cum ar fi fost obligatorii”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a făcut un apel la comportament responsabil, la evitarea plecărilor şi la respectarea tuturor indicaţiile autorităţilor.

Ministrul de interne Marcel Vela a anunţat noi măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, cuprinse într-o ordonanţă militară, printre care interdicţii de circulaţie şi interzicerea intrării străinilor în ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
măsuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.