Radu Mustatea, Astra Asigurari: "Anul acesta ne vom concetra pe operatiunile noastre din afara tarii"

Autor: Ana Raduta Postat la 10 mai 2011 45 afişări

In timp ce afacerile din Romania se mentin la un nivel care stagneaza, conducerea Astra Asigurari se concentreaza pe strategia de expansiune.

,,Anul acesta ne vom concentra pe dezvoltarea operatiunilor noastre in afara Romaniei si pe consolidarea pozitiei de lideri pe piata romaneasca de asigurari", spune Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari. Compania a intrat pe piata din Ungaria in toamna anului trecut,printr-o sucursala deschisa la Budapesta, unde subscrie, pentru inceput, pe segmentele RCA, property si Casco.

Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de Astra Asigurari la sfarsitul lunii martie a ajuns la 334,7 milioane de lei, din care 332 de milioane reprezinta volumul de prime la asigurari generale, in crestere cu 1,49% fata de luna martie a anului trecut.

Pe clase de asigurari, compania a subscris 225,2 milioane de lei pe segmentul Auto, dintre care 178,8 milioane de lei la RCA si 46,4 milioane de lei la Casco. Cresteri importante au fost inregistrate la asigurarile de cladiri si bunuri, la care s-au realizat prime brute in valoare de 90,4 milioane de lei, in crestere cu 43% fata de primul trimestru din 2010.

In acelasi timp, subscrierile pe asigurarile de sanatate au crescut cu 50% in primul trimestru al lui 2011, fata de aceeasi perioada din 2010, pana la 1,06 milioane de lei. Si asigurarile de viata au crescut in primul trimestru al lui 2011 cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primele trei luni ale acestui an, Astra Asigurari a platit daune in valoare de 105,2 milioane de lei, adica 28.395 de dosare platite, pe segmentul RCA, in crestere cu 87% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe segmentul Casco, daunele platite au fost, in primele trei luni ale lui 2011, de 54,7 milioane de lei (14.240 dosare platite), in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Radu Mustatea,
Astra Asigurari,
operatiuni
/actualitate/radu-mustatea-astra-asigurari-anul-acesta-ne-vom-concetra-pe-operatiunile-noastre-din-afara-tarii-8258307
8258307
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.