Radu Moraru a acuzat-o pe Laura Georgescu că ar fi "furat" 800 milioane de lei de la Naşul TV

Autor: Madalina Cerban Postat la 03 septembrie 2015 285 afişări

Radu Moraru, asociat al Naşul TV, a acuzat-o, joi, pe Laura Georgescu, preşedintele CNA, că ar fi "furat" 800 de milioane de lei de la această televiziune, printr-o serie de sesizări false pe care aceasta le-ar fi făcut şi care ar fi stat la baza unor amenzi aplicate postului TV de către Consiliu.

Radu Moraru a fost prezent la şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în contextul în care pe ordinea de zi a acestuia se aflau două emisiuni difuzate de Naşul TV, respectiv "Istoria medicinei", din 21 februarie, şi "Naşul", din 28 aprilie. În cazul ambelor emisiuni, CNA a primit câte o reclamaţie.

CNA a luat în discuţie, joi, în special emisiunea "Istoria medicinei", care a fost prezentată de Alex Paul Moraru şi în care au fost promovate tratamente alternative, despre care s-a spus că pot vindeca diverse tumori.

La începutul audierii sale de către membrii CNA, Radu Moraru a spus, printre altele, că nu îşi verifică colegii şi că aceştia beneficiază de libertate editorială. "N-am mai fost la post de trei luni de zile de când sunt în vacanţă", a susţinut Radu Moraru.

El a mai spus că Paul Moraru, realizatorul emisiunii "Istoria medicinei", s-a întors de curând la Muntele Athos, "unde a fost invitat să trateze călugării de acolo".

"Şi i-a tratat?", l-a întrebat membrul CNA Dorina Rusu, care a condus şedinţa de joi a Consiliului.

"Nu trebuie să râdeţi de medicina alternativă", i-a răspuns Radu Moraru, precizând că "doar ignoranţii" râd de acest lucru.

La rândul său, membrul CNA Monica Gubernat i-a spus lui Radu Moraru că legislaţia audiovizualului interzice televiziunilor şi radiourilor să facă publicitate "unor suplimente alimentare care se presupune că tratează boli tumorale". "Suplimentele alimentare pot preveni, atât", a spus Gubernat.

Acest fapt l-a făcut pe Radu Moraru să propună membrilor CNA să modifice Legea audiovizualului, întrucât în prezent "se folosesc în toată lumea citostatice din plante". "Există dovezi ştiinţifice că aceste suplimente naturale au rolul de a preveni", a spus Moraru.

"Până nu se modifică (Legea audiovizualului, n.r.), noi trebuie să o aplicăm", i-a răspuns, în schimb, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Deşi a fost calm la începutul discuţiei cu membrii CNA, Radu Moraru a devenit pe parcursul discuţiei din ce în ce mai supărat. De asemenea, nemulţumită de faptul că nu o lasă să spună ce doreşte şi vorbeşte în acelaşi timp cu ea, Monica Gubernat a părăsit sala de şedinţe a Consiliului.

Pe de altă parte, la un moment dat, Radu Moraru i s-a adresat preşedintelui CNA, Laura Georgescu, întrebând-o: "De ce a trebuit să inventaţi nişte sesizări false, să ne luaţi 800 de milioane de lei din buzunarul televiziunii?". Laura Georgescu nu a purtat niciun fel de dialog cu Radu Moraru şi nu i-a răspuns la nicio acuzaţie.

El a mai spus că în legătură cu emisiunea "Istoria medicinei" ar fi fost făcute "sesizări false" de către Laura Georgescu, care au fost anchetate de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"Brusc, aceeaşi acuzaţie revine", a spus Radu Moraru, precizând că se gândeşte că şi reclamaţia primită de CNA în cazul emisiunii din 21 februarie ar putea fi tot una "falsă".

De asemenea, Radu Moraru a mai spus că aşteaptă scuzele CNA şi ale preşedintelui Consiliului, pentru că "a furat banii" televiziunii Naşul TV.

În schimb, membrul CNA Gabriel Tufeanu l-a întrebat pe Radu Moraru dacă el consideră că este normal ca "nişte produse aşa-zis medicamentoase, pentru diverse tumori, să fie promovate la televizor, să fie păcăliţi bătrâni să le cumpere". "Eu nu aş cumpăra şi nici dumneavoastră nu aţi cumpăra, pentru că ştiţi că este o păcăleală, rezolvă nişte tumori pe care nici institutele mari din ţări prestigioase în medicină nu le rezolvă chirurgical", i-a spus Gabriel Tufeanu lui Radu Moraru. "Sunteţi supărat că există o reclamaţie, dar nu sunteţi supărat că promovaţi astfel de medicamente", a mai spus Tufeanu.

"Sunt supărat că CNA mi-a furat banii", i-a spus apoi Radu Muraru.

La rândul său, membrul CNA Radu Herjeu i-a spus lui Radu Moraru că Laura Georgescu nu putea amenda singură Naşul TV, precizând că o amendă poate fi aplicată doar dacă este votată de minimum şase membri ai Consiliului. "Pe mine nu m-a interesat niciodată cine a făcut sesizare şi nici nu m-am uitat în sesizare (...) Falsă sau nu sesizarea, eu plec de la premisa că, dacă CNA v-a dat o amendă, înseamnă că CNA a găsit o încălcare a legii, prin votul a minim şase membri", a spus Herjeu, precizând că, dacă Moraru consideră că CNA a greşit, poate să atace în instanţă deciziile de sancţionare aplicate de Consiliu televiziunii Naşul TV.

Radu Herjeu i-a mai spus lui Radu Moraru că invitata din emisiunea "Istoria medicinei", din 21 februarie, în care au fost promovate tratamente alternative despre care s-a spus că pot vindeca diferite tumori, este de fapt oftalmolog. Însă Radu Moraru a susţinut că respectiva persoană are o clinică, în cadrul căreia funcţionează mai multe specialităţi şi care sunt recunoscute de legislaţia în vigoare.

După ce unii membri ai CNA au încercat să îl tempereze, Radu Moraru a spus supărat: "Nu sunteţi dumneavoastră stabori peste ţigănie, chiar nu sunteţi".

El le-a mai spus că nu pot lua în discuţie "orice sesizare de pe stradă" şi că are tot dreptul să fie nervos şi să ceară un răspuns de la Laura Georgescu.

Totodată, Radu Moraru a mai susţinut că este inacceptabil faptul că trebuie să fie nevoit să stea în faţa Laurei Georgescu, după ce aceasta "a inventat tot felul de motive aberante" şi "a furat" televiziunea Naşul TV. De asemenea, el i-a întrebat pe ceilalţi membri ai CNA dacă nu le este ruşine să stea la aceeaşi masă cu preşedintele Consiliului.

Totodată, Radu Moraru le-a spus tuturor membrilor Consiliului că "este inadmisibil acest comportament al CNA din ultimii ani", care a dus la situaţia actuală a televiziunilor.

"Voi, CNA, sunteţi de vină", a mai spus Radu Moraru. El le-a reproşat membrilor CNA că analizează cazurile în funcţie de tot felul de "partizanate politice". "Vă văd cât de frică vă este să daţi amenzi, vă fofilaţi (...) Veţi răspunde pentru cum a ajuns televiziunea azi în România", a mai spus Moraru.

Dorina Rusu, care a condus şedinţa de joi a CNA, i-a cerut în mai multe rânduri, fără succes, lui Radu Moraru să se oprească.

După aproximativ o jumătate de oră cât a durat audierea, Radu Moraru a ieşit din sala de şedinţe a CNA.

"Asta este o mizerie. CNA este compromis pe 120 de ani", a spus membrul CNA Florin Gabrea.

La rândul său, Dorina Rusu a spus că membrii CNA o să delibereze săptămâna viitoare cazul Naşul TV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RADU MORARU,
NAŞUL TV,
LAURA GEORGESCU
/actualitate/radu-moraru-a-acuzat-o-pe-laura-georgescu-ca-ar-fi-furat-800-milioane-de-lei-de-la-nasul-tv-14699546
14699546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.