Radu Mihail (USR): Marius Budăi trebuie demis cât mai rapid, înainte de a face praf PNRR

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 mai 2023 42 afişări

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, cere demiterea de urgenţă a ministrului Muncii, Marius Budăi. „Budăi a demonstrat că este incapabil să facă vreo reformă şi nici nu-şi doreşte să facă asta”

Radu Mihail (USR): Marius Budăi trebuie demis cât mai rapid, înainte de a face praf PNRR

„Senatorul USR îl acuză pe ministrul Muncii că minte cu neruşinare atunci când afirmă că PNRR a fost făcut „fără consultarea sindicatelor şi patronatelor”. Nu numai că PNRR a fost elaborat în urma a numeroase consultări publice la are au participat aproape 4.000 de persoane, dar înregistrările de la consultări sunt şi astăzi pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene”, potrivit unui comunicat de presă.

„Contraperformanţa ministrului de la televizor. Budăi a demonstrat că este incapabil să facă vreo reformă şi nici nu-şi doreşte să facă asta. Să te aştepţi că acelaşi ministru incompetent şi delăsător va reuşi să se apuce de muncă şi să facă Legea salarizării după ce a făcut praf alte trei reforme este pură inconştienţă din partea lui Ciolacu şi Ciucă. Budăi trebuie să plece din guvern cât mai rapid, indiferent când sau dacă se face rocada guvernamentală”, afirmă Radu Mihail.

USR l-a chemat pe ministrul Muncii la Ora Guvernului pentru a spune „cum şi când va tăia pensiile speciale şi când se va apuca de lucru serios la celelalte reforme, jaloane PNRR”.

„Marius Budăi este autorul unui proiect de lege de tăiere a pensiilor speciale, care, în realitate, nu taie nicio pensie specială, fapt confirmat şi de raportul Băncii Mondiale. Ministrul PSD care promitea creşterea pensiilor cu 40% înainte de alegeri încearcă să dea vina pe USR şi PNRR că nu poate creşte pensiile. Adevărul e că pot creşte pensiile şi mâine, dar PSD şi PNL au aruncat cu bani în pensiile speciale, punând în pericol sustenabilitatea sistemului public de pensii”, încheie Mihail.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihail,
budăi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.