Qatar ar putea cumpăra 20% din acţiunile Monte dei Paschi, a treia mare bancă din Italia

Postat la 10 februarie 2014 40 afişări

Fondul suveran al emiratului Qatar negociază preluarea a 15-20% din acţiunile Monte dei Paschi, a treia mare bancă din Italia, de la fundaţia MPS, cel mai mare acţionar cu o participaţie de 33,5%, potrivit cotidianului italian Il Messaggero.

Qatar ar putea cumpăra 20% din acţiunile Monte dei Paschi, a treia mare bancă din Italia

 Monte dei Paschi a primit fonduri de 4,1 miliarde de euro de la statul italian anul trecut, după pierderi cauzate de criza datoriilor suverane şi un scandal referitor la instrumente financiare derivate. Banca intenţionează să atragă capital suplimentar de 3 miliarde de euro printr-o emisiune de acţiuni.

Vânzarea de acţiuni noi a fost amânată până la mijlocul anului 2014, după ce MPS, fundaţie caritabilă care are legături strânse cu politicienii locali, a cerut mai mult timp ca să-şi reducă participaţia pentru a plăti din datorii.

MPS este cel mai mare acţionar al Monte dei Paschi, în timp ce pe poziţia a doua, la mare distanţă, se află compania Finamonte, cu 4%. Doar alţi doi investitori, AXA (3,72%) şi JPMorgan (2,53%), mai deţin participaţii cu drept de vot mai mari de 2%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/qatar-ar-putea-cumpara-20-din-actiunile-monte-dei-paschi-a-treia-mare-banca-din-italia-12053665
12053665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.