Puţin noroc din artă

Autor: Ioana Matei Postat la 27 iunie 2020 27 afişări

Când e nevoie de puţin noroc – sau de o previziune asupra ceea ce se va mai întâmpla - de ce să nu încerci să obţii aceste lucruri prin artă?

Puţin noroc din artă

Cel puţin asta ar putea gândi cei care întâlnesc opera artistului Felix Gonzalez-Torres, care a creat o sculptură comestibilă formată dintr-un munte de prăjituri cu răvaşe (fortune cookies - prăjituri aducătoare de noroc - n.red). Creată mai întâi în 1990, opera de artă a fost reinstalată pe 25 mai pe un acoperiş din Havana, Cuba, potrivit New York Times. „Untitled” (Fortune Cookie Corner) a presupus iniţial alăturarea a 10.000 de prăjituri şi a fost prima dintr-o serie de opere de artă comestibile. Muntele de prăjituri norocoase face acum parte dintr-un proiect care se va răspândi în sute de locaţii din lume, lansat de Galeriile Andrea Rosen şi David Zwirner. Rosen a declarat pentru New York Times că i-a venit ideea proiectului în aprilie, când majoritatea lumii se afla în izolare, sperând că astfel va oferi oamenilor ocazia să reflecteze asupra noţiunilor de spaţiu public şi privat, asupra pierderii şi regenerării, cât şi asupra valorii existenţei noastre atunci când suntem izolaţi la domiciliu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.