Putin a început să împartă companii occidentale confiscate câtre apropriaţi. Kadîrov şi oamenii săi se aleg cu Danone. Berea rămâne în cercul lui Putin

Postat la 19 iulie 2023 39 afişări

Putin a început să împartă companii occidentale confiscate câtre apropriaţi. Kadîrov şi oamenii săi se aleg cu Danone. Berea rămâne în cercul lui Putin

Vladimir Putin a ordonat confiscarea operaţiunilor din Rusia ale Danone şi Carlsberg.

Marţi, guvernul l-a numit pe Yakub Zakriev, ministrul agriculturii din Cecenia, la conducerea afacerilor Danone şi l-a instalat pe Taimuraz Bolloev, un prieten de lungă durată al lui Putin, în funcţia de director al filialei Baltika a Carlsberg.

Zakriev, în vârstă de 34 de ani, este un aliat apropiat al liderului cecen Ramzan Kadîrov, în timp ce Bolloev ar fi un apropiat al miliardarilor Yuri şi Mikhail Kovalchuk.

Fraţii Kovalchuk, care se numără printre cei mai apropiaţi confidenţi ai lui Putin. Ambii fraţi se află sub sancţiuni occidentale, la fel ca şi Kadîrov şi majoritatea anturajului său.

Exproprierile, anunţate duminică şi urmate de transferul operaţiunilor Danone două zile mai târziu, sunt un preludiu pentru alte distribuiri de active străine către loiali regimului, au declarat analişti şi persoane din interior pentru FT, adăugând că intenţia Kremlinului este de a provoca daune în Occident şi de a-i recompensa pe susţinătorii lui Putin cu prada.

"Este o nouă redistribuire a bogăţiei" către cercul lui Putin, a declarat un oligarh rus care îl cunoaşte pe preşedinte de zeci de ani.

Mişcarea Kremlinului asupra celor două grupuri arată că "niciun activ occidental nu mai este în siguranţă în Rusia", a declarat Alexandra Prokopenko, cercetător nerezident la Carnegie Russia Eurasia Center şi fost oficial al băncii centrale.

Moscova este acum capabilă să "ia activele de la străini şi să le dea oamenilor favorabili regimului... . Acesta este un semnal că totul este permis", a adăugat ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vladimir putin,
danone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.