PSD va sesiza CCR dacă alocaţiile copiilor nu vor fi majorate cu 20%

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 iunie 2021 45 afişări

Social-democraţii vor esiza CCR dacă alocaţiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie, aşa cum prevede în prezent legea, anunţă vicereşedintele PD Mihai Tudose.

PSD va sesiza CCR dacă alocaţiile copiilor nu vor fi majorate cu 20%

„Evident că da (vom sesiza CCR dacă alocaţiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie- n.r.). În mod cert, da. Dar ne-am obişnuit cu declaraţiile lor... Şi Orban a declarat c\nd era prim-ministru: < Ştiu că mă obligă legea să cresc pensiile, să dau alocaţiile, dar nu o fac>, ceea ce într-un stat normal pleca acasă”, spune MIhai Tudose.

El menţionează că PSD va epuiza toate mijloacele legale pentru ca alocaţiile copiilor să fie majorate.

„Dl. Cîţu spune că şi dacă trece legea în forma asta, el nu o va aplica, că va da ordonanţă şi ova bloca. Ăştia sunt...”, conchide social-democratul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că Guvernul ar putea aproba o ordonanţă de urgenţă pentru a opri majorarea alocaţiilor copiilor în acest an.

„La începutul anului am discutat despre o singură creştere anul acesta a alocaţiilor. Dacă nu se fac amendamente în Parlament, va trebui să dăm ordonanţă de urgenţă”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevedea o dublare a alocaţiilor. Majorarea urma să se facă în cinci etape, iar primele două au fost deja respectate. Celelalte trei erau prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022 şi iulie 2022.

La finalul anului trecut, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
ccr,
alocaţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.