PSD decide, astăzi, dacă restructurează Guvernul - variantele luate în calcul

Postat la 08 ianuarie 2018 45 afişări

Se anunţă şedinţă tensionată, luni, la PSD. Comitetul Executiv se reuneşte în prima şedinţă din acest an în care ar trebui să decidă dacă Guvernul continuă în actuala formulă sau se optează pentru o restructurare. Viziunile sunt diferite pe axa Kiseleff-Palatul Victoria, Liviu Dragnea susţinând menţinerea actualei structuri, în vreme ce Mihai Tudose şi-ar dori una mai suplă.

PSD decide, astăzi, dacă restructurează Guvernul - variantele luate în calcul

Premierul Mihai Tudose îşi doreşte cu Executiv cu mai puţine ministere, însă şeful pe linie de partid, Liviu Dragnea, se împotriveşte.

Şeful Guvernului a anunţat, în interiorul partidului, că doreşte restructurarea Guvernului. O variantă luată în calcul ar fi a unui cabinet cu 16-17 ministere, faţă de 24 câte sunt în prezent.

Printre ministerele care ar putea fi comasare se regăsesc, pe lângă Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul şi Tineretul şi Sportul, Românii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum şi Educaţia şi Cercetarea. În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi - Mariu Nica şi Victor Negrescu, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene. 

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
psd,
decizie,
variante,
sedinta,
dragnea,
anunt,
ministere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.