Prună: Ciucă şi Ciolacu îi premiază pe şefii ANRE care au facut praf piaţa energiei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 octombrie 2022 27 afişări

Deputatul USR Cristina Pună declară că, după ce a prelungit „nejustificat”, prin ordonanţă de urgenţă, mandatele conducerii ANRE, „Coaliţia PSD-PNL-UDMR vrea să suplimenteze numărul de angajaţi ai autorităţii”

Prună: Ciucă şi Ciolacu îi premiază pe şefii ANRE care au facut praf piaţa energiei

„Vedem încă o bătaie de joc la adresa românilor. ANRE, instituţia care trebuia să gestioneze criza facturilor la energie şi să-i ajute pe oameni, a cerut Parlamentului, printr-o adresă, să crească numărul de posturi cu 180. Adică, mai mult de 50% din numărul de angajaţi pe care îi are acum ANRE. Noi sinecuri pentru PSD şi PNL într-o perioadă în care liderii Coaliţiei PSD-PNL se laudă că au îngheţat angajările la stat, în care facturile românilor explodează, ratele la bănci şi inflaţia cresc zilnic. Reamintesc şi că actuala conducere a ANRE nu mai are legitimitate, dat fiind că mandatele au expirat şi au fost prelungite prin ordonanţă de urgenţă”, declară Cristina Prună.

Ea precizează că suplimentarea numărului de posturi de la ANRE face şi obiectul unui proiect de lege prezentat luni Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, proiect semnat de parlamentari PSD, PNL şi UDMR.

USR a depus, la conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor, solicitare pentru demararea procedurii de numire a membrilor Comitetului de reglementare al ANRE prin audieri publice.

„Probabil că nu vor lucrul acesta tocmai pentru că vor să promoveze în aceste funcţii pile şi incompetenţi. USR se opune angajărilor fără logică. 180 de posturi în plus la stat, acum, nu au absolut nicio justificare, drept pentru care proiectul de suplimentare a posturilor de la ANRE trebuie scos din circuitul legislativ. USR solicită conducerii ANRE - domnului Chiriţă, plătit cu circa 12.000 de euro pe lună, care se plimba prin Republica Dominicană în plină criză a facturilor - să vină în Parlament şi să explice, mai întâi, ce fac cei 350 de angajaţi pe care ANRE îi are în prezent. Să spună ce fac aceşti 350 de angajaţi pentru români şi pentru facturile lor, pentru industria românească, pentru companiile care se închid pe zi ce trece, şi după aceea să ceară suplimentarea”, mai precizează Cristina Prună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anre,
prună,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.