Provident va verifica situaţia clienţilor la Biroul de Credit, din 2015

Autor: Raluca Ghinea Postat la 24 noiembrie 2014 111 afişări

Provident Financial România va colabora cu Biroul de Credit, începând deja testarea tehnică a sistemului, iar primele interogări ale bazei de date ar putea fi efectuate la începutul anului viitor.

"Vrem să începem colaborarea cu Biroul de Credit, deocamdată testăm sistemul, sperăm ca la începutul anului viitor să facem primele interogări, acest sistem completând sistemul nostru de scoring al clienţilor, cu care vom continua", a declarat luni, într-o conferinţă, managerul de comunicare al companiei de credite de consum, Vlad Şandru.

El a arătat că agenţii Provident se vor ocupa în continuare de evaluarea personalizată a clienţilor, însă parteneriatul cu Biroul de Credit va oferi posibilitatea de a evita situaţiile de supraîndatorare a clienţilor, care le-ar putea afecta istoricul de creditare.

Compania, deţinută de grupul britanic International Personal Finance (IPF), are un portofoliu de circa 300.000 clienţi activi, 4.200 de agenţi independenţi şi 850 de angajaţi.

Provident îşi menţine obiectivul de a ajunge la 500.000 clienţi activi într-o perioadă de 3-4 ani, când se va baza pe 5.000 de agenţi şi 1.000 de angajaţi.

Compania acordă credite cu valori între 500 de lei şi 5.000 de lei, cu o scadenţă minimă de 40 de săptămâni, iar cea maximă poate ajunge la 78 de săptămâni, valoarea medie a unui împrumut accesat fiind de 1.500 de lei.

Clienţii care au atras minim două împrumuturi vor beneficia de reduceri graduale ale costurilor la creditele următoare, de până la 30%, cu condiţia să-şi fi plătit ratele la timp cel puţin 50 de săptămâni consecutiv. Reducerea se aplică la comisionul de administrare şi la dobânda fixă totală a creditului.

Provident Financial a acordat în primul semestru împrumuturi în valoare de 68,4 milioane euro în România şi Bulgaria, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Bulgaria, compania s-a extins rapid şi se aşteaptă să ajungă la o acoperire naţională până la sfârşitul anului viitor. Valoarea împrumuturilor acordate bulgarilor este cu circa 15% mai mică, pe fondul veniturilor mai reduse, însă clienţii au costuri şi perioade de creditare similiare celor din România.

"Diferenţa faţă de România este că în Bulgaria avem mai mulţi competitori direcţi, sunt mai multe companii care oferă aceleaşi tipuri de produse ca noi", a spus Şandru.

El a arătat că grupul britanic se extinde pe o nouă piaţă, în Spania, unde primele operaţiuni sunt programate pentru începutul anului următor, aceasta urmând deschiderilor din Bulgaria şi Lituania.

În cei opt ani de prezenţă pe piaţa locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROVIDENT,
CREDITE,
/actualitate/provident-va-verifica-situatia-clientilor-la-biroul-de-credit-din-2015-13629648
13629648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.