PROTESTELE sindicaliştilor CFR: Peste 2.500 de manifestanţi cer oprirea privatizării CFR Marfă şi "salarii decente"

Postat la 25 iulie 2013 52 afişări

Peste 2.500 de sindicalişti CFR protestează joi, în Capitală, nemulţumiţi de privatizarea CFR Marfă şi de disponibilizări, aceştia plecând în marş de la Ministerul Transporturilor spre sediul Guvernului.

PROTESTELE sindicaliştilor CFR: Peste 2.500 de manifestanţi cer oprirea privatizării CFR Marfă şi "salarii decente"

 Sindicaliştii CFR s-au adunat, joi dimineaţă, în faţa Ministerului Transporturilor, unde au protestat mai bine de o oră. Aceştia au afişat bannere cu însemnele federaţiilor sindicale din care fac parte, dar şi cu mesaje prin care cer "salarii decente, nu de mizerie". Sindicaliştii scandează "Vrem să muncim", "Unitate", "Hoţii" şi "Stop privatizării".

Protestatarii au spus că, dacă din 2007 până în 2008, în CFR Marfă erau 240.000 de angajaţi, acum mai sunt doar 51.000 de angajaţi, care răspund de 11.000 de kilometri de cale ferată, în condiţiile în care pe căile ferate "se transportă bogăţiile României".

Sindicaliştii au mai spus că vor să declanşeze greva generală şi cer demisia Executivului, întrucât nu este în stare să ia măsuri pentru a salva CFR Marfă şi locurile de muncă ale angajaţilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-sindicalistilor-cfr-peste-2-500-de-manifestanti-cer-oprirea-privatizarii-cfr-marfa-si-salarii-decente-11154239
11154239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.