PROTESTELE din TURCIA: ONU cere o anchetă privind comportamentul poliţiei în timpul manifestaţiilor

Postat la 04 iunie 2013 39 afişări

Turcia trebuie să desfăşoare o anchetă rapidă şi independentă privind comportamentul poliţiei în faţa manifestanţilor antiguvernamentali, a anunţat marţi, la Geneva, o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

PROTESTELE din TURCIA: ONU cere o anchetă privind comportamentul poliţiei în timpul manifestaţiilor

"Întâmpinăm favorabil faptul că autorităţile recunosc că ar fi putut interveni o folosire excesivă a forţei şi apelul lor la o anchetă împotriva poliţiştilor care ar fi încălcat legea şi standardele internaţionale ale drepturilor omului", a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa Cécile Pouilly, purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisar Navi Pillay, cerând o anchetă "rapidă, completă, independentă şi imparţială".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-din-turcia-onu-cere-o-ancheta-privind-comportamentul-politiei-in-timpul-manifestatiilor-10925187
10925187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.