PROTESTELE din EGIPT: Aproape o sută de agresiuni au fost comise în câteva zile în Piaţa Tahrir, inclusiv violuri

Postat la 03 iulie 2013 55 afişări

Aproape o sută de agresiuni au fost comise în Piaţa Tahrir şi în împrejurimile oraşului Cairo, în cadrul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Mohamed Morsi, a anunţat miercuri Human Rights Watch (HRW).

PROTESTELE din EGIPT: Aproape o sută de agresiuni au fost comise în câteva zile în Piaţa Tahrir, inclusiv violuri

 Organizaţia, cu sediul la New York, a anunţat cel puţin 91 de cazuri de agresiuni, inclusiv cazuri de viol, comise începând din 28 iunie, bazându-se pe informaţii colectate de asociaţii locale care luptă împotriva acestui fenomen, devenit recurent în cadrul manifestaţiilor din Egipt.

Comunicatul HRW anunţă cinci atacuri împotriva unor femei la 28 iunie, 46 la 30 iunie, duminică - ziua cu cele mai puternice manifestaţii -, 17 la 1 iulie şi 23 la 2 iulie.

Potrivit scenariului cel mai adesea descris de victime, un grup de tineri "ţintesc o femeie, o înconjoară şi o separă de prietenii săi", după care o agresează, rupându-i hainele sau violând-o. În unele cazuri, victima este târâtă pe pământ pentru a fi agresată într-un alt loc.

În mai multe cazuri, aceste atacuri, dintre care unele au durat aproape o oră, s-au soldat cu internări în spital. HRW informează că unele femei au fost "bătute cu lanţuri metalice, bastoane, scaune şi atacate cu cuţite".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-din-egipt-aproape-o-suta-de-agresiuni-au-fost-comise-in-cateva-zile-in-piata-tahrir-inclusiv-violuri-11077467
11077467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.