Protestele continuă în El Salvador: O parte din populaţia ţării doreşte eliminarea Bitcoin ca mijloc legal de plată

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 17 septembrie 2021 28 afişări

Protestele continuă în El Salvador: O parte din populaţia ţării doreşte eliminarea Bitcoin ca mijloc legal de plată

Mii de protestatari au ieşit în stradă în El Salvador, nemulţumiţi de introducerea Bitcoin ca mijloc legal de plată, relatează BBC News.

Preşedintele Nayib Bukele spune că moneda virtuală îi va ajuta pe salvadorenii care lucerază în străinătate să trimită bani acasă.

Dar manifestanţii se tem că introducerea criptomonedei va aduce instabilitate şi inflaţie ţării din America Latină.

Unii protestatari au dat foc unei maşini Bitcoin, în timp ce alţii deţineau pancarte pe care scrie „Bukele Dictator”.

Săptămâna trecută, El Salvador a devenit prima ţară care a folosit moneda virtuală ca mijloc legal de plată, alături de dolarul Statelor Unite.

Protestatarii s-au adunat în capitala San Salvador la cea de-a 200-a aniversare a independenţei ţării, ridicând pancarte pe care scrie „Nu vrem Bitcoin” şi „Respectă Constituţia”.

Aceştia îl acuză pe preşedinte că foloseşte mijloace autoritare pentru a-şi menţine puterea.

Bukele a trecut la consolidarea controlului asupra sistemului judiciar, care a aprobat recent candidatura sa pentru un al doilea mandat succesiv, în pofida limitelor constituţionale.

„Este important să spunem în această dimineaţă: Destul! Ceea ce face guvernul este plin de aroganţă şi autoritarism!”, a declarat protestatarul Dora Rivera pentru agenţia de ştiri Reuters.

Bukele încă se bucură de un sprijin puternic în El Salvador. Un sondaj realizat recent arată că preşedintele se bucură de susţinerea a 85,7% din populaţia ţării.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.