PROTESTE la Roşia Montană: Aproximativ 500 de persoane cer începerea proiectului minier

Postat la 10 septembrie 2013 42 afişări

Aproximativ 500 de persoane, angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation şi localnici din Roşia Montană, participă, marţi, la un protest în centrul comunei, cerând începerea proiectului minier, acţiunea nefiind autorizată.

PROTESTE la Roşia Montană: Aproximativ 500 de persoane cer începerea proiectului minier

 Circa 500 de persoane s-au adunat, marţi, începând de la ora 10.00, în apropierea fostului sediu al Primăriei din Roşia Montană, solicitând începerea proiectului minier.

Unii dintre participanţi poartă salopete de miner, fiind angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation, iar alţii sunt localnici care susţin proiectul minier.

Oamenii scandează lozinci precum "Vrem să muncim, nu să cerşim", "Vrem locuri de muncă", "Mineritul înseamnă locuri de muncă".

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, maiorul Cosmin Jurcoveţ, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acţiunea de protest este spontană, nefiind autorizată, iar până în prezent nu s-au înregistrat incidente.

Pe de altă parte, zilnic la Roşia Montană sunt autorizate proteste ale opozanţilor proiectului minier, însă marţi nu se desfăşoară o astfel de acţiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proteste-la-rosia-montana-aproximativ-500-de-persoane-cer-inceperea-proiectului-minier-11309017
11309017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.