PROTESTE în ţară: Lumânări pentru victimele de la Colectiv şi scandări împotriva Guvernului, la Braşov. Peste 1.500 de tineri s-au strâns şi la Ploieşti

Autor: Daciana Ilie Postat la 03 noiembrie 2015 114 afişări

Câteva sute de persoane s-au adunat, marţi seară, în centrul municipiului Braşov, pentru a-şi arăta solidaritatea cu victimele incendiului de la Colectiv, dar şi pentru a scanda împotriva Guvernului şi a cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii, în mare parte tineri, s-au strâns, în jurul orei 18.00, în faţa Prefecturii Braşov, unde au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Tinerii au venit cu un tricolor şi cu o pancartă pe care scria "Ard îngeri în spitale de atâta nepăsare".

De asemenea, ei au scandat împotriva Guvernului şi au cerut demisia vicepremierului Gabriel Oprea, strigând "Jos Guvernul", "România, trezeşte-te" şi "Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame".

După aproximativ o oră de protest în centrul vechi, în jurul orei 19.00, câteva zeci de tineri s-au îndreptat spre Aula Universităţii, cântând "Deşteaptă-te române", în timp ce o parte dintre ei au rămas în faţa sediului Prefecturii.

Protestul spontan a fost supravegheat de jandarmi veniţi la faţa locului, fără a se înregistra incidente.

În urma incendiului care a avut loc, vineri seară, în Clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi au fost rănite aproape 200. Peste 130 de oameni răniţi în incendiu sunt încă internaţi în spitalele din Capitală.

Peste 1.500 de tineri, la un marş în memoria tinerilor morţi în Clubul Colectiv, la Ploieşti

Aproximativ 1.500 de tineri, majoritatea elevi de liceu, au participat, marţi seară, la un marş în memoria victimelor de la Clubul Colectiv din Bucureşti, liceenii aprinzând lumânări şi intonând imnul naţional.

Acţiunea de protest la care au participat tinerii din Ploieşti a început marţi seară, în jurul orei 18.00 şi s-a încheiat la ora 20.00, fiind autorizată, după ce unul dintre organizatori, un tânăr care a împlinit 18 ani, a solicitat şi a obţinut aviz de la primărie pentru organizarea mitingului.

Participanţii s-au adunat în parcul din centrul Ploieştiului, unde au aprins lumânări, după care au plecat în marş pe Bulevardul Republicii, una dintre cele mai circulate artere din oraş.

Ajunşi în faţa statuii lui Mihai Viteazul din cartierul Republicii, tinerii au aprins din nou lumânări. Pe tot traseul, ei au fost însoţiţi de un cordon de jandarmi. Participanţii au cântat imnul naţional, au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv şi au purtat pancarte pe care scria ”Eroi în halate, nu şpăgari cu cravate”, ”Rockers never die ”, ”Ne trebuie autorizaţie ca să stăm în picioare?”, ”Bunici la război,părinţii la revoluţie. Este rândul nostru” vrem dreptate”, ”România, deschide ochii”.

Peste 15.000 de persoane protestează, marţi seară, în Capitală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TINERI,
PROTESTE,
/actualitate/proteste-in-tara-lumanari-pentru-victimele-de-la-colectiv-si-scandari-impotriva-guvernului-la-brasov-peste-1-500-de-tineri-s-au-strans-si-la-ploiesti-14872975
14872975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.