Protest masiv la Melitopol faţă de răpirea primarului de către forţele ruseşti

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 martie 2022 32 afişări

Protest masiv la Melitopol faţă de răpirea primarului de către forţele ruseşti

Protest masiv la Melitopol faţă de răpirea primarului Ivan Fedorov de către forţele ruseşti.

„Libertate pentru primar" şi "Fedorov", a scandat mulţimea, potrivit unui scurt video realizat de televiziunea de stat ucraineană pe pagina sa de Facebook.

Televiziunea a relatat că peste 2.000 de persoane s-au adunat la protest şi au cerut eliberarea oficialului, anunţă CNN.

Forţele ruseşti au ocupat Melitopolul la câteva zile după invazia care a început la sfârşitul lunii februarie.

Primarul Fedorov a fost văzut vineri într-o înregistrare video în timp ce era scos de către bărbaţi înarmaţi din clădirea guvernamentală din oraş. La scurt timp după aceea, procurorul regional din Luhansk, susţinut de Rusia, a spus că primarul a comis infracţiuni de terorism şi că este anchetat.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a calificat „răpirea” lui Fedorov drept o „crimă împotriva democraţiei", într-o înregistrare video postată vineri pe Facebook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
melitopol,
protest,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.