Protest în Islanda, împotriva diferenţelor salariale între sexe

Postat la 25 octombrie 2016 168 afişări

Protest în Islanda, împotriva diferenţelor salariale între sexe

Mii de angajate din Islanda au sistat activitatea la locul de muncă, luni, la ora locală 14:38 (16:38, ora României), pentru a protesta împotriva diferenţelor salariale între sexe, informează site-ul ziarului The Independent.

Deşi Islanda deţine unul dintre cele mai mari punctaje din lume privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, femeile câştigă în continuare cu 14-18% mai puţin decât colegii lor de sex masculin.

Potrivit sindicatelor şi organizaţiilor feministe, se consideră că în fiecare zi de lucru de opt ore, persoanele de sex feminin lucrează fără a mai fi plătite începând cu ora 14:38, comparativ cu angajaţii de sex masculin.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.