PROTEJATA LUI MERKEL. Cine ar putea să preia frâiele de la DOAMNA DE FIER

Postat la 08 noiembrie 2018 69 afişări

Tot mai multe voci o indică pe „aghiotanta” lui Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, secretarul general al CDU (Uniunea Creştin-Democrată), partidul cancelarului german. Aceasta ar putea prelua conducerea de la Merkel nu mai târziu de anul viitor, scrie CNBC.

PROTEJATA LUI MERKEL. Cine ar putea să preia frâiele de la DOAMNA DE FIER

„Estimăm că Annegret Kramp-Karrenbauer va prelua frâiele CDU de la Merkel”, a declarat echipa de economişti a băncii Citi, condusă de Christian Schultz, într-o notă de luni. „Ne aşteptăm ca alegerile să fie susţinute în a doua jumătate a lui 2019 şi vom asista la crearea unei coaliţii centriste”, a precizat Schultz.

Săptămâna trecută, Merkel a anunţat că acesta este ultimul ei mandat şi CDU a demarat „jocurile” pentru conducerea partidului.

12 persoane s-au înscris în cursă, dar numai trei au şanse reale de a câştiga postul suprem: ministrul sănătăţii, Jens Spahn, fostul lider al grupului parlamentar, Friedrich Merz şi mâna dreaptă a lui Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer.

„AKK”, cum este alintată în cercurile politice germane, Kramp-Karrenbauer are 56 de ani şi este preferata lui Merkel pentru viitorul partidului şi a cancelariei.

Merkel a nominalizat-o pe Kramp-Karrenbauer pentru funcţia de secretar general al CDU, în februarie 2018, trimiţând un semnal puternic de susţinere pentru cea care era la acea vreme ministrul al Statului Saarland.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preluare,
fier,
protejare,
angela merkel,
partid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.