Propunere legislativă: Angajaţii vor beneficia de scutirea de impozit pe venit pentru anumite beneficii

Autor: Alexandru Nanu Postat la 12 iunie 2022 404 afişări

Propunere legislativă: Angajaţii vor beneficia de scutirea de impozit pe venit pentru anumite beneficii

Recent a fost înregistrată la Senat o propunere legislativă privind modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal prin care se doreşte scutirea de impozit asupra biletelor de valoare acordare salariaţilor.

Mai exact, este vorba despre propunerea legislativă nr B365/2022 privind modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, înregistrată la Senat în data de 08 iunie 2022.

Astfel, tichetele de masă, tichetele de creşă, tichetele de vacanţă ţi tichetele culturale ar urma să fie neimpozabile fără a exista limitări ale valorii acestora, cu excepţia tichetelor cadou pentru care se aplica în continuare pragul de 300 de lei.

„O astfel de creştere a veniturilor, prin eliminarea impozitării, este necesară în această perioadă în care efectele pandemiei generate de răspândirea coronavirusului au determinat dezechilibre la nivelul indicatorilor macroeconomici, astfel încât este nevoie de o serie de intervenţii pentru a acorda sprijin forţei de muncă”, conform expunerii de motive la prezentul proiect.

Angajaţii vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile salariale de 10% care se aplică pentru tichetele de masă, tichetele de creşă şi tichetele culturale şi voucherele de vacanţă

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.