Proiectele lui Sorin Oprescu: machetele sunt, dar de unde ia primarul 12 mld. euro?

Autor: Iulian Anghel Postat la 16 aprilie 2013 0 afişări

Proiectele lui Sorin Oprescu: machetele sunt, dar de unde ia primarul 12 mld. euro?

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu anunţă un necesar de investiţii în Bucureşti, în următorii săi ani de mandat, de 13 mld. euro. Dar sumele pe care le-a bugetat pentru următorii patru ani, la capitolul investiţii, sunt de 10 ori mai mici, de doar 5,5 mld. lei, adică 1,2 mld. euro, ceea ce înseamnă că edilul mai trebuie să găsească 12 mld. euro pentru a-şi pune în practică ideile.

La sfârşitul săptămânii trecute, edilul-şef şi-a prezentat raportul său anual şi planurile de viitor, avansând şi o cifră: 13 mld. euro necesarul de finanţare pentru Bucureşti şi zonele limitrofe în următorii ani. „Numai Bu­cureştiul şi regiunea de influenţă din jur au nevoie de 13 mld. euro pentru toate proiectele, şi ale celor din teritoriu, nu numai ale noastre. Banii există, dacă ştii să-i aduci. Şi îi aduci din Uniunea Europeană“, a explicat Oprescu, citat de Mediafax. De unde atâţia bani?

Primăria Generală nu are un buget apro­bat pentru 2013, deşi limita legală de aprobare era 8 aprilie. Proiectul bugetului centralizat al Primăriei Municipiului Bucureşti pentru 2013 şi previziunile până în 2016 prevede venituri de 4,5 mld. lei (1 mld. euro) în 2013. Din aceşti bani, cheltuielile de capital ar însemna 1,3 mld. lei (290 mil. euro).

Sumele sunt pur orientative când vorbim de bugetul Bucureştiului, care an de an ratează ţinta de venituri. Anul trecut bugetul consolidat votat de Consiliul General al Muncipiului (CGMB) prevedea venituri de peste 1 mld. euro (4,6 mld. lei). Execuţia bugetului general consolidat evidenţiază venituri de 755 mil. euro în 2012. Aproape un sfert (24%) din aceste venituri a mers spre cheltuielile de capital – 181 mil. euro (este vorba despre plăţile efective pentru investiţii făcute de Primăria Generală). Anul acesta, cheltuielile de investiţii ar urma să însemne, potrivit proiectului de buget, 1,3 mld. lei (290 mil. euro), adică 30% din totalul veniturilor. Până în 2016, sumele destinate cheltuielilor de capital sunt estimate de primarul general, potrivit proiectului de buget pentru 2013, la 5,5 mld. lei, adică 1,2 mld. euro, de 10 ori mai puţin decât estimează Sorin Oprescu că ar necesita proiectele sale. De unde restul de bani până la 13 mld. euro?

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

citeste si:

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/proiectele-lui-sorin-oprescu-machetele-sunt-dar-de-unde-ia-primarul-12-mld-euro-10754795
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.