Proiect: Şoferii prinşi sub influenţa băuturilor alcoolice vor conduce maşini dotate cu „Alcool-Stop”

Autor: Ionel Dancu Postat la 13 octombrie 2018 125 afişări

Un număr de 28 de parlamentari au depus în Senat un proiect de lege potrivit căruia şoferilor prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice li se poate impune să conducă timp de 180 de zile doar maşini în care se montează un aparat care opreşte motorul când detectează alcool în aer.

Propunerea legislativă prevede că în OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice apare o nouă categorie de sancţiune pentru şoferi: „Restricţionarea dreptului de a conduce, pe timp limitat, cu anumite excepţii şi/sau limitări”.

„Perioada în care titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce doar autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie dotate cu mijloc tehnic certificat <<Alcool-Stop>> se consideră perioadă de restricţionare a exercitării dreptului de a conduce”, prevede proiectul depus în Senat.

De asemenea, propunerea legislativă defineşte dispozitivul „Alcool-Stop” ca fiind un dispozitiv certificat care se montează la sistemul de demarare al motorului autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvai şi „permite pornirea motorului autovehiculului doar în cazul în care nu se semnalează prezenţa alcoolului în aerul alveolar expirat” de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŞOFERI,
ALCOOL,
MAŞINI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.