Proiect: Rasdaq se desfiinţează, iar firmele se mută pe o piaţă reglementată sau un sistem alternativ

Postat la 27 decembrie 2013 56 afişări

Piaţa Rasdaq va fi desfiinţată, iar acţionarii firmelor de pe acest segment trebuie să decidă mutarea pe o piaţă reglementată sau pe un sistem alternativ (ATS), în caz contrar societăţile respective vor fi transferate pe un sistem alternativ administrat de BVB, potrivit unui proiect de lege.

Proiect: Rasdaq se desfiinţează, iar firmele se mută pe o piaţă reglementată sau un sistem alternativ

 Proiectul, elaborat de Ministerul Finanţelor, prevede că activitatea pieţei Rasdaq şi a segmentului titlurilor "Nelistate" va înceta în termen de 12 luni de la intrarea legii în vigoare.

În luna octombrie, reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară declarau pentru MEDIAFAX că autoritatea a transmis în luna iulie la Finanţe un proiect de lege pentru clarificarea statutului pieţei Rasdaq, însă MFP a solicitat refacerea acestuia sub forma unei ordonanţe de urgenţă, transmisă ministerului în luna august.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proiect-rasdaq-se-desfiinteaza-iar-firmele-se-muta-pe-o-piata-reglementata-sau-un-sistem-alternativ-11825639
11825639
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.