Proiect pentru reducerea TVA la 9% pentru lapte, fructe şi legume proaspete

Postat la 20 iunie 2014 31 afişări

Un numeros grup de parlamentari PSD, PC, UNPR şi PPDD propun reducerea TVA pentru lapte de consum, legume şi fructe proaspete la 9%, potrivit unei iniţiative legislative aflate în consultare publică.

Proiect pentru reducerea TVA la 9% pentru lapte, fructe şi legume proaspete

 În prezent, cota standard de TVA de 24% se aplică tuturor operaţiunilor impozabile care nu sunt scutite de taxă sau care nu sunt supuse cotelor reduse. În domeniul alimentelor, excepţia se aplică pentru livrarea sortimentelor de pâine şi a altor specialităţi de panificaţie, a anumitor tipuri de făină de grâu, cota de impozitare fiind de 9%.

Potrivit proiectului, în cazul acestor produse, cota redusă de 9% se va aplica de către agenţii economici producători, importatori şi de către cei care le comerercializează.

Printre iniţiatorii propunerii legislative se numără Marian Avram, Petre Daea, Marian Ghiveciu, Liviu Harbuz, Florin Iordache, Manuela Mitrea, Mircea-Titus Delureanu, Ninel Peia (PSD), Gheorghe Emacu, Eugen Nicolicea, Valeriu Steriu (UNPR), Bogdan Ciucă (PC).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proiect-pentru-reducerea-tva-la-9-pentru-lapte-fructe-si-legume-proaspete-12800495
12800495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.