Proiect masiv anunţat de Google: Gigantul de pe Silicon Valley construieşte un cablu subacvatic de fibră optică ce va conecta Statele Unite cu Marea Britanie şi Spania

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 28 iulie 2020 120 afişări

Proiect masiv anunţat de Google: Gigantul de pe Silicon Valley construieşte un cablu subacvatic de fibră optică ce va conecta Statele Unite cu Marea Britanie şi Spania

Gigantul american Google a anunţat marţi că plănuieşte să construiască un cablu subacvatic de fibră optică între Statele Unite, Marea Britanie şi Spania ca parte a unei serii de eforturi de a-şi îmbunătăţi serviciile, notează CNBC.

Cablul – numit Grace Hopper după pionierul american din domeniul informaticii – va fi „unul dintre primele cabluri care conectează SUA şi Regatul Unit din 2003 încoace, îmbunătăţind semnificativ servicii precum Meet, Gmail şi Google Cloud”, a declarat compania.

„De asemenea, evenimentul marchează prima investiţie într-un cablu subacvatic către Marea Britanie şi prima rută a companiei către Spania”, a spus Bikash Koley, vicepreşedinte în cadrul Google Global Network.

Cablul va pleca din New York şi va ajunge prin Oceanul Atlantic până în Bude, un oraş din regiunea de sud-vest a Angliei şi Bilbao, în nordul Spaniei. Lungimea va fi de 6.250 de km din SUA până în Marea Britanie şi 6.300 de km din SUA până în Spania. Google a refuzat să publice costul total al construcţiei.

Cablurile subacvatice facilitează cea mai mare parte a traficului de internet la nivel mondial. La jumătatea lunii mai, Facebook a declarat că va construi un cablu subacvatic de 37.000 km de jur împrejurul Africii într-un efort de a mări viteza la internet pentru cei 1,3 miliarde de oameni care trăiesc pe teritoriul continentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
cablu,
construire,
spania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.