Proiect european de peste 200 mil. euro pentru extinderea reţelei de apă-canal din Caraş-Severin

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 23 ianuarie 2023 82 afişări

Proiect european de peste 200 mil. euro pentru extinderea reţelei de apă-canal din Caraş-Severin

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a accesat un proiect european de peste 200 mil. euro, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru extinderea reţelei de apă-canal în 14 unităţi - administrativ teritoriale din judeţ. Proiectul va asigura conectarea la reţeaua de apă pentru 14.450 de locuitori şi acces la canalizare pentru 8.289 de locuitori. În urma implementării proiectului, rata de conectare la serviciul public de alimentare cu apă va creşte de la 93% la 100%, iar nivelul de conectare la serviciile de canalizare şi epurare va ajunge de la 94% la 100%.

’’Este un moment important pentru Caraş-Severin, care a fost inclus pe harta investiţiilor în extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată. Având în vedere nevoia României de a reduce discrepanţele de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, dar şi schimbările climatice care afectează standardul de viaţă al populaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene continuă să sprijine în mod concret autorităţile locale pentru conectarea localităţilor la reţeaua de apă şi canalizare. Pentru perioada de programare 2021-2027, proiectele de apă-canal vor fi finanţate prin Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă, care are alocată în acest scop suma de 3,5 miliarde de euro”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
retea,
canal,
caras severin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.