Proiect de 1,7 milioane lei pentru supervizarea construcţiei pasajului la centura Bucureşti - Domneşti

Autor: Ioan Dornescu Postat la 17 aprilie 2015 165 afişări

CNADNR aşteaptă până la 3 iunie oferte pentru un contract de supervizare a construcţiei unui pasaj suprateran între centura Bucureşti şi localitatea Domneşti, contractul având o valoare estimată de 1,76 milioane lei, cu TVA.

Durata contractului este de 53 luni, din care o lună perioada de preconstrucţie, 3 luni perioada de proiectare, 24 luni activităţi de supervizare a construcţiei, 24 luni activităţi de supervizare în perioada de notificare a defectelor, o lună perioada de finalizare a lucrărilor, inclusiv emiterea certificatului de recepţie finală.

"În contextul necesităţii fluidizării traficului pe centura Municipiului Bucureşti, construirea pasajului a apărut ca o necesitate obiectivă pentru descongestionarea circulaţiei la intersecţia centurii rutiere şi a liniei CF de centură cu strada Prelungirea Ghencea şi DJ 602. În zona intersecţiei sunt amplasate numeroase construcţii având multiple destinaţii: unitate militară, locuinţe, depozite, clădiri industriale", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat la jumătatea lunii martie lansarea licitaţiei pentru construcţia pasajului, şoseaua cu o lungime de 260 metri urmând să fie finalizată în 2017, în baza unui contract estimat la 185,3 milioane lei, fără TVA. Constructorii interesaţi pot depune ofertele până la 30 aprilie.

Licitaţia este organizată după ce locuitorii din zonă (aproximativ 20.000 de persoane) s-au plâns că nu pot circula, întrucât Prelungirea Ghencea, şoseaua care face legătura între Bucureşti şi localitatea Domneşti, are o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor este în creştere. În plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUPERVIZARE,
CONSTRUCŢIE,
PASAJ
/actualitate/proiect-de-1-7-milioane-lei-pentru-supervizarea-constructiei-pasajului-la-centura-bucuresti-domnesti-14126859
14126859
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.