Proiect: Copiii înscrişi la grădiniţă primesc 100 lei/lună, dacă familia câştigă 530 lei/lună/membru

Autor: Alexandru Costea Postat la 23 iunie 2019 46 afişări

Un nou proiect de lege prevede modificarea Legii 248/2015, prin mărirea sumei primite de copiii înscrişi la grădiniţă, pe tichet social, la 100 de lei şi extinderea eligibilităţii pentru familiile care câştigă 530 lei/lună pentru fiecare membru, astfel încăt să încurajeze mersul la grădiniţă.

O nouă propunere legislativă depusă la Camera Deputaţilor prevede modificarea Legii nr.248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Propunerea vizează creşeterea numărului de copii din familii cu venituri reduse care sunt sprijiniţi să meargă zilnic la grădiniţă.

Astfel, iniţiativa legislativă prevede schimbarea condiţiilor de eligibilitate, de la un venit maxim de 284 lei pe lună pe membru de familie, cât este în prezent, la toţi copiii înscrişi la grădiniţă din familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, în baza Legii nr. 277/2010. Acest lucru ar creşte pragul de eligibilitate la 530 lei/lună pe membru de familie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRĂDINIŢĂ,
COPII,
ALOCAŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.