Proiect: Subvenţii pentru cei care angajează şomeri cu vârsta de peste 45 de ani

Autor: Andrei Ilinca Postat la 23 iunie 2019 275 afişări

Mai mulţi deputaţi PNL au depus o propunere de modificare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă de persoane de peste 45 de ani.

”Potrivit statisticilor oficiale privind angajările, şomerii de peste 45 de ani au cele mai mari dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. Mai exact, din totalul numărului de şomeri înregistraţi în 2018, un procent de 30,25% erau cei cu vârsta între 40-49 de ani, iar în total, românii fără un loc de muncă din categoria de vârstă de peste 40 de ani reprezintă aproape 70% din totalul şomerilor. Corelat cu fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, aceste statistici sunt îngrijorătoare şi pot avea grave efecte economice şi sociale pe termen mediu şi lung.

În aceste condiţii, pentru a contracara efectele acestei tendinţe, avem nevoie de politici economice care să se adreseze persoanelor din categorii de vârstă vulnerabile - dacă e să ne raportăm la piaţa muncii, de exemplu. Statistici din varii domenii arată că, pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii se confruntă, atât în România cât şi la nivel european, cu discriminarea în ce priveşte accesul la piaţa muncii, sănătatea, servicii publice, pentru a numi doar câteva”, se arată în expunerea de motive.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROIECT,
SUBVENTII,
SOMERI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.