Proiect al Ministerului Sănătăţii: Numărul locurilor la rezidenţiat ar putea creşte cu 300

Postat la 23 noiembrie 2018 37 afişări

Numărul locurilor la rezidenţiat ar putea creşte cu 300, de la 5.415 la 5.715, se arată într-un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale, precizând că România se confruntă cu un deficit “major” de medici specialişti.

Proiect al Ministerului Sănătăţii: Numărul locurilor la rezidenţiat ar putea creşte cu 300

“Prin acest act normativ se modifică pct.VII subpunctul 4 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 131/2018 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2018 – 2019, în sensul majorării cifrei de 5415 aferentă pentru pregătirea în rezidenţiat cu 300 locuri”, se arată în Hotârărea semnată de Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii şi Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale.

De asemenea, hotărârea mai prevede şi crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale în special în zonele defavorizate, cum ar fi judeţele Călăraşi, Hunedoara, Tulcea, Vaslui, Harghita şi Covasna. Astfel, vor fi formaţi mai mulţi specialişti pentru monitorizarea sănătăţii populaţiei, pentru reducerea mortalităţii infantile şi pentru asigurarea cadrelor medicale în dispensarele şcolare sau serviciile de ambulanţă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.