Programul Rabla se suplimentează în această lună cu 15.000 de tichete

Postat la 18 iunie 2012 38 afişări

Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2012 va fi suplimentat până la sfârşitul lunii iunie cu 15.000 de tichete valorice pentru persoane fizice, în valoare de 57 de milioane de lei, a anunţat luni Rovana Plumb, ministrul mediului.

Suplimentarea implică o alocare de fonduri suplimentare de 57 de milioane de lei. Iniţial, în Programul Rabla 2012 a fost alocat un buget de 114 milioane de lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

"Am analizat, împreună cu noua conducere a Administraţiei Fondului pentru Mediu, posibilitatea ca, până la sfârşitul lunii iunie, să finalizăm procedurile pentru a suplimenta Programul Rabla cu 15 mii de tichete. Cele 57 milioane de lei aferente suplimentării au fost realocaţi de la alte programe derulate prin AFM", a declarat ministrul Rovana Plumb. Noul director al AFM, numit de premierul Victor Ponta săptămâna trecută, este Radu Dan Septimiu Popa, fostul director general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

O a doua tranşă de 15.000 de tichete ar putea fi anunţată după rectificarea bugetară anunţată de Ministerul Finanţelor pentru luna iulie. Iniţial, în Programul Rabla 2012 a fost alocat un buget de 114 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Pentru rectificarea bugetară, ministrul Rovana Plumb a precizat că are în vedere să discute şi posibilitatea găsirii de fonduri pentru programul Casa Verde, prin care statul susţine instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/programul-rabla-se-suplimenteaza-in-aceasta-luna-cu-15-000-de-tichete-9757335
9757335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.