Programul „Prima Casă” se transformă în „O familie, o casă”. Care sunt noile condiţii pe care trebuie să le indeplineşti dacă vrei să-ţi cuperi o casă

Postat la 23 august 2019 562 afişări

Programul „Prima Casă” se transformă în „O familie, o casă”. Care sunt noile condiţii pe care trebuie să le indeplineşti dacă vrei să-ţi cuperi o casă

Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri de le strada Lipscani, apoi să le construiască de la zero, cu aceeaşi arhitectură, potrivit unor proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General. Lucrările vor costa peste 5,7 milioane de lei (peste 1,2 milioane de euro).

Potrivit celor două proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare, este vorba de lucrări de desfiinţare şi reconstituire pe acelaşi amplasament, cu păstrarea arhitecturii originale a imobilelor situate în strada Lipscani 70 şi 75.

Pentru Lipscani 70, valoarea lucrărilor se ridică la 4,6 milioane de lei, iar durata de execuţie este de 14 luni.

În ceea ce priveşte imobilul de pe Lipsacni 75, reconstrucţia acestuia va costa 1,1 milioane de lei, tot pe o durată de 14 luni.

În total, lucrările la ambele clădiri vor costa, dacă proiectele vor fi aprobate în CGMB, 5,7 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro.

Motivul pentru care clădirile nu mai pot fi refăcute, ci reconstruite de la zero, este că sunt într-o stare avansată de degradare şi sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi „reprezintă un real pericol, zona fiind intens circulată”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primaria capitalei,
cgmb

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.