Ministerul de Finanţe anunţă condiţiile din programul "O familie, o casă": venit maxim lunar de 4.500 lei la familiile fără copil şi preţ de achiziţie a locuinţei de cel mult 70.000 euro

Postat la 23 august 2019 114 afişări

Ministerul Finanţelor Publice propune printr-un proiect de lege modificarea Programului „Prima casă” şi redenumirea acestuia "O familie, o casă", printre schimbări fiind şi introducerea unui prag de venit pentru beneficiari, de maxim 4.500 lei la familiile fără copil şi 7.000 lei la cele cu copii, precum şi a preţului maxim de achiziţie al locuinţei care poate fi achiziţionată, de 70.000 euro.

Ministerul de Finanţe anunţă condiţiile din programul "O familie, o casă": venit maxim lunar de 4.500 lei la familiile fără copil şi preţ de achiziţie a locuinţei de cel mult 70.000 euro

În acelaşi timp, ministerul propune acordarea de subvenţii de dobândă constând în reducerea ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata programului pentru familiile cu un singur copil, cât şi pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii.

 

"Am finalizat Programul O familie, o casă, în urma consultărilor intense şi constructive cu reprezentanţii Băncii Naţionale a României. Iniţiativa guvernului are în primul rând un caracter social, deoarece ne dorim să venim în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Totodată, ne-am gândit să ajutăm familiile tinere să îşi cumpere o locuinţă decentă. În egală măsură, susţinem sectorul construcţiilor şi nu numai în condiţiile în care programul va avea efecte benefice în toată economia, va asigura menţinerea sau înfiinţarea de noi locuri de muncă şi va ajuta la dezvoltarea afacerilor", a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitie,
familii,
maxim,
program

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.