Programul care îi pregăteşte pe tineri să fie antreprenori într-o lume digitalizată: Ministerul Comunicaţiilor lansează un program prin care copiii să fie învăţaţi să dezvolte mici start-up-uri şi să folosească tehnologia

Postat la 09 mai 2019 43 afişări

Programul care îi pregăteşte pe tineri să fie antreprenori într-o lume digitalizată: Ministerul Comunicaţiilor lansează un program prin care copiii să fie învăţaţi să dezvolte mici start-up-uri şi să folosească tehnologia

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) lansează un program prin care îşi propune să stimuleze copiii din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a din Capitală să folosească tehnologia şi să dezvolte mici start-up-uri, potrivit unui comunicat transmis de MCSI.

„Prin acest proiect, încurajăm copiii şi adolescenţii să dea frâu liber imaginaţiei, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă pentru că numai astfel vor putea răspunde provocărilor unui viitor tehnologizat şi digitalizat, atât din punct de vedere profesional cât şi social”, a spus Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Proiectul Kidibot Start-up România se desfăşoară în perioada 9 mai-2 iunie 2019, iar participanţii (copiii) trebuie să demonstreze că se documentează cu privire la anumite elemente din domeniul digital şi nu numai prin completarea unor întrebări care îi ajută să cumuleze puncte cu care împreună cu echipa lor pot câştiga competiţia.

Astfel, în prima parte a competiţiei copiii vor fi împărţiţi în echipe şi vor învăţa de la anumiţi mentori despre noile tehnologii, despre cum să vorbească în public, vor dobândi cunoştinţe de marketing şi financiare. În a doua parte a competiţiei, echipele vor dezvolta diverse concepte de start-up-uri bazate pe tehnologie plecând de la nevoile existente, pe care apoi le vor prezenta în faţa unui juriu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
program,
copii,
comunicatii,
dezvoltare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.