Prognoza pe luna iunie: Secetă şi căldură accentuată în sud şi sud-est

Autor: Laura Buciu Postat la 27 mai 2022 47 afişări

Temperaturile în iunie vor fi pe alocuri caniculare, iar ploiele vor fi rare în următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei transmise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Prognoza pe luna iunie: Secetă şi căldură accentuată în sud şi sud-est

30 mai - 6 iunie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

6 - 13 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

13 - 20 iunie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

20 - 27 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
iunie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.