LIVE: ECONOMIA VERDE. RECICLARE

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la finele săptămânii viitoare

Postat la 03 mai 2014 122 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 11 mai.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la finele săptămânii viitoare

BANAT

După o răcire pe parcursul zilelor de 4 şi 5 mai, când media maximelor termice va ajunge la 13-15 grade, iar cea a minimelor la 5-6 grade, vremea se va încălzi treptat, urmând ca pe 11 mai să se revină la o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade, respectiv la o medie a temperaturilor minime de 9 grade. Vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai însemnate va fi mai ridicată în jurul datei de 4 mai.

CRIŞANA

Pe parcursul zilelor de 4 şi 5 mai vremea se va răci, media maximelor termice va ajunge la 12-14 grade, iar cea a minimelor la 4-5 grade. Apoi valorile de temperatură vor creşte, uşor şi treptat, până la sfârşitul intervalului, când se va reveni la normalul termic al perioadei, respectiv o medie a maximelor de 21 de grade şi o medie a minimelor de 8 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în fiecare zi, iar în jurul datei de 4 mai sunt posibile, la nivel local, cantităţi de apă mai importante.

TRANSILVANIA

Ultimele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic uşor mai ridicat decât cel normal pentru sfârşitul lunii aprilie şi prima decadă a lunii mai, cu o medie a maximelor situată între 19 şi 21 de grade şi o medie a minimelor de 5-6 grade. Perioada 4-10 mai va fi mai răcoroasă, îndeosebi în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor va scădea spre 13-14 grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 5 grade. Probabilitatea de ploi va fi ridicată pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar între 4 şi 6 mai sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

Între 3 şi 6 mai se va produce o răcire a vremii, astfel încât media termică diurnă va scădea spre 13-14 grade şi cea nocturnă va fi de 4-5 grade. Ulterior, valorile de temperatură vor creşte uşor şi treptat până la sfârşitul intervalului, când se vor situa uşor peste normele climatologice ale perioadei, media maximelor atingând 21 de grade, iar cea a minimelor nocturne, 6-7 grade. Vor fi ploi slabe aproape în fiecare zi, fiind posibil ca, în jurul datei de 4 mai, să se cumuleze cantităţi de apă mai importante.

MOLDOVA

Pe 5 şi 6 mai va avea loc o scădere a mediei maximelor spre 14-15 grade, iar cea a temperaturilor minime va scădea din nou spre aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, până la sfârşitul intervalului, se estimează o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât, pe data de 11 mai, media maximelor va fi de 19-20 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 8 grade. Ploile, în general slabe cantitativ, pot fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 4-7 mai.

DOBROGEA

În primele zile ale săptămânii se va resimţi o răcire de 2-3 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată mai ales la valorile maxime diurne, care vor ajunge pe 11 mai la o medie de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade. Ploi slabe şi în general de scurtă durată, se vor semnala cu o probabilitate mai mare după data de 4 mai.

MUNTENIA

Regimul termic va marca o scădere pe 5 şi 6 mai, când media maximelor nu va mai depăşi 15-16 grade, iar valorile nocturne vor fi, din nou, uşor mai mici decât în mod normal, cu o valoare medie de 7-8 grade Celsius. Apoi, până la sfârşitul intervalului, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel încât media maximelor va ajunge la 21-22 de grade. Între 4 şi 6 mai aria precipitaţiilor va fi mai extinsă, iar cantităţile de apă pot fi în general moderate.

OLTENIA

În primele două zile ale săptămânii se va resimţi o răcire de 3-4 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată, mai ales la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de 21 de grade Celsius în ultima zi a intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi zilnic ridicată, iar în intervalul 4 - 6 mai cantităţile de apă pot fi local mai însemnate.

LA MUNTE

Vremea se va răci, astfel încât pe 5 - 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade şi minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 şi 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2-3 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine permanent ridicată, iar cantităţi mai însemnate se pot cumula în jurul datei de 4 mai.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-finele-saptamanii-viitoare-12577334
12577334
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Năvodari, un adevărat pol imobiliar în România. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.